Papa Francisc va fi plimbat prin Bucureşti cu Dacia SOBOR, noua maşină de protocol a Patriarhiei!

În dorinţa de a-l încânta peste măsură pe Întâistătătorul Bisericii Catolice în sejurul său pe plaiurile mioritice, BOR a lansat un nou proiect ingenios, pe care vrea să îl lanseze chiar în prezenţa fratelui Franscisc întru Hristos, pe post de Papamobil. Este vorba de prima maşină la fel de hoaţă (adică inteligentă, nu altceva…) ca proprietarul ei  ei şi care va dispune de tehnologie bisericească high-tech.

La începutul lunii trecute, înalt prea-sfinţiile B.O.R au demarat discuţiile cu o cunoscută firmă producătoare de maşini de la noi. “Dacă nemţii au Volkswagen Bora, de ce să nu avem şi noi Dacia BOR?”, s-ar fi întrebat CEO Daniel, în cadrul unei discuţii cu board-ul de episcopi şi arhiepiscopi ai Bisericii Ortodoxe.

Imediat, a fost implementat un plan de marketing pentru realizarea noului model care, până la urmă, se va numi Dacia Duster SOBOR, pentru a-i oferi reprezentativitate la nivel clerical, de la patriarh şi până la ultimul diacon de ţară, vehiculele urmând să echipeze, cu prioritate, flotele auto episcopale. Deşi autorii săi sunt foarte zgârciţi în declaraţii, am reuşit să tragem de limbă pe cine trebuie şi să aflăm, special pentru cititorii noştri fideli, cum va arăta, în mare, autoturismul.

“În orice caz, nu va avea forma aia de sicriu pe care o au unele maşini franţuzeşzi, pentru că nu e bine să cobeşti, Doamne fereşte”, a precizat episcopul Chiulasie, responsabilul de proiect. Potrivit acestuia, maşina va dispune, din fabricaţie, de 50 de cruciuliţe şi iconiţe de parbriz, care au harul să-l apere pe şofer de radar. “Mulţi preoţi şoferi montează o grămadă de cruciuliţe în parbriz, dar nu e bine. Cine ştie cum le iau, de unde le iau, multe sunt incompatibile. De pildă, icoana cuviosului Drojdenie, care se ştie că e miraculoasă - face fiola să nu se înverzească dacă bei, nu trebuie pusă lângă icoana preafericitului Caschetie, care lăcrimează dacă simte pe o rază de 20 km vreun filtru de poliţie, iar şoferul nu are centura pusă. În schimb, kitul de iconiţe şi cruciuliţe avizat de BOR va face imposibilă detectarea maşinii de către radar”.

Patriarhia şi-a negociat cu fabricantul şi un comision substanţial pentru vânzarea, de anul viitor, la liber a unui model similar, însă cu mai puţine dotări, ca pentru pulime. Unul dintre avantajele noului autoturism va fi şi acela că proprietarul nu va mai trebui să dea bani grei la preot, ca să-i sfinţească motorul, radiatorul, lichidul de frână şi celelalte componente, întrucât maşina va veni direct sfinţită din fabrică: “Când dai drumul la aer condiţionat, automat se va declanşa un fâs-fâs, din acela ca la spray, şi în habitaclu se va răspândi un frumos miros de tămâie. De asemenea, dacă parbrizul e murdar, e suficient să apeşi pe un buton şi el va fi imediat spălat cu apă din puţurile BOR, cu mireasmă de busuioc. Trebuie să aveţi însă grijă să nu luaţi recipiente de apă care nu sunt direct de fabrică, adică fabricate de BOR, pentru că sigur o să apară pe piaţă şi chinezării cu apă chioară şi busuioc import China”.

 

Comentarii
Vezi și