Mituri despre slăbit: futness-ul sau sexerciţiile, între legendă şi adevăr!

Cercetătorii americani au dat de curând, de pereţi, cu celebra legendă a sexului ca exerciţiu de fitness.

Mai precis, este vorba de vrăjeala potrivit căreia în timpul actului sexual se ard multe calorii. Invidioşi pe succesul britanicilor, americanii ăştia au conchis că afacerea ”sex contra grăsime” e doar un mit urban, căci, dacă o partidă ţine, în medie, 6 minute, atunci nu se ard decât 21 de calorii.

Înainte de toate, nu înţelegem cum vine sintagma asta „mituri urbane” despre sex. Adică la ţară nu se babardeşte poporul? Din contră, acolo sunt ca ciocanele rotopercutoare! Păi de ce fac moldovenii câte 8-10 copii? Sau, poate, doar oamenii de la oraş se gândesc aşa de mult la sex şi tocmai asta e problema. În loc să te gândeşti la chestii dubioase pe care să le faci în pat, cu precizie militară (ia dildăul, bagă biciul, pune peruca, câte calorii ard?), mai bine le faci pur şi simplu.

Revenind la calorii, ni se pare extrem de dubios că o partida ţine, în medie, 6 minute. Ce vorbeşti, Frantz? Nu cumva americanii ăştia sunt nişte chinezoi de diasporă? Dacă în timpul ăsta e inclus şi preludiul, e jale, ţaţo, înseamnă ca americanii sunt praf şi nu prea se descurcă nici la capitolul ăsta. E drept, au şi o scuză: toate femeile din SUA sunt grase. În restul lumii, e îndeobşte cunoscut faptul că o partida de sex ţine cam 7,5 minute.

Dar oare de ce îşi bat capetele, cercetătorii lui Unchiul Sam, cu câte calorii arzi la un număr? Dacă vrei să arzi calorii, faci sport. Deopotrivă, nu înţelegem cum vine treaba asta cu sexerciţiul. Dacă iei sexul ca pe o modalitate de a slăbi, o necesitate şi nu o plăcere, e firesc faptul că un număr are doar 6 minute. Cui i-ar plăcea să bage abdomene full time, ori flotări, ori genoflexiuni?

În eventualitatea în care, într-adevăr, chiar aşa stau lucrurile, atunci cel mai propice moment în care să faci sex este în aşteptarea unui tren CFR. La o întârziere medie de 45 de minute, poţi face 7,5 partide de sex. Asta înseamnă 157,5 de calorii arse. La o ora întârziere deja arzi 210 calorii!

Prin urmare, dacă, într-adevăr, singurul sport pe care-l faci este sexul, atunci trebuie să bagi cel puţin 10 numere. Dar tare ne îndoim că, dacă nu faci sport, o să faci vreodată prea mult sex… Doar dacă nu  cumva faci greva foamei. Sau eşti căsătorit…

 

Comentarii
Vezi și