Irinuca lu´ Livache vrea să fie prima doamnă a ţării şi savant de renume planetar

Dupa ce s-au bucurat un sfert de veac de titulaturi pompoase precum ´´cel mai iubit fiu al poporului´´, respectiv ´´academician, doctor, inginer, savant de renume mondial", Nicolae si Elena Ceausescu au cunoscut adevarul abia dupa concediul de odihna vesnica petrecut le Targoviste. Incepand cu acel trist sejur, sintagma care s-a incetatenit in legatura cu  perechea de conducatori analfabeti  a fost ´´odiosul dictator si sinistra lui sotie´´.

Dupa ce a fost impopotonata de Livache mai ceva decat Regina Angliei, Irinuca isi mai doreste un singur cadou deosebit. Cu ceasurile, rochiile, pantofii si silicoanele de lux pe care le poarta, simte ca e obligatoriu sa devina ´´prima doamna a Romaniei´´ si, daca o fi iubitul sanatos, s-o faca si savant de renume intergalactic.

Toate sunt aranjate si puse la punct in cel mai mic detaliu, chiar si in situatia in care Daddy ajunge la inchisoare. Parintii ei, care au lucrat ca electrician si asistenta medicala in sistemul penitenciar, au tras deja sforile ca lui ginerica sa nu-i lipseasca nimic, oriunde ar fi incarcerat. 
 

´´In definitiv si Ceausescu a facut parnaie in tinerete si a iesit de acolo mai smecherit si mai iubit ( in dos, de tov.Dej) . Orice sut ( sau ce-o fi) in cur, e un pas inainte´´, a conchis viitoarea cercetatoare in domeniul  polimerilor.
 

Un singur aspect mai trebuie clarificat: daca dupa caderea imperiului, cei doi indragostiti se vor obisnui cu sintagma ´´ odiosul infractor si sinistra lui ibovnica´´.

Comentarii
Vezi și