După mochetarea spaţiilor verzi, de ieri se ”asfaltează” cu linoleum de trafic greu!

Experimentele inedite şi nefericite continuă în municipiul Bacău, acolo unde, arterele cu probleme nu mai sunt reparate prin acoperire cu covor asfaltic ci prin lipirea unor suprafeţe de linoleum de trafic greu.

După cum se poate observa şi din instantaneul trimis redacţiei, pe strada Milcov utilajele de asfaltare au fost înlocuite cu echipe de muncitori care au acoperit ieri mai mulţi kilometri de carosabil degradat cu linoleum viu colorat. Potrivit Direcţiei de Urbanism a Primăriei Bacău, suprafeţele astfel reabilitate sunt mai uşor de întreţinut, mai ieftin, şi în plus asigură un plus de culoare ambientului.

”Asfaltarea” cu linoleum a arterelor carosabile reprezintă un proiect pilot al cărui potenţial succes viitor ar putea fi urmat de iniţiative similare, precum acoperirea trotuarelor oraşului cu carpete persane ce urmează să fie importate gratuit, ca urmare a recent parafatei înfrăţirii, de către premierul Viorica Dăncilă, a municipiului Bacău cu oraşul Muscat, capitala şi aşezarea cea mai dezvoltată din Oman.

Administraţia Bacăului a şocat opinia publică după ce ieri au apărut primele imagini cu spaţii verzi acoperite de mochete sintetice, edilii motivând faptul că au demarat o serie de încercări într-o zonă centrală unde alte tipuri de gazon nu au rezistat.

Ca reacţie la valul de critici apărut în mediul online, Primarul Bacăului le-a cerut cetăţenilor să manifeste înţelegere şi răbdare până ce municipalitatea va  termina de plantat şi panseluţele de hârtie în intersecţii şi brăduţii de plastic la lizieră, urmând apoi ca administraţia să iniţieze o consultare publică pe marginea oportunităţii şi sustenabilităţii soluţiilor urbanistice.

Câteva fotografii cu ororile din Bacău - în galeria de mai jos.

 

Vezi mai jos galerie foto:

  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
  • photo
Comentarii
Vezi și