Ca să concureze adrenalina din Samothraki, hotelierii au blocat ieşirile din Vama Veche

Peste 1500 de turisti, dintre care cateva sute romani, sunt blocati pe Insula Samothraki din nordul Greciei, dupa ce feriboturile care fac legatura cu continentul s-au stricat. Situatia este dramatica deoarece pe insula au izbucnit incendii de vegetatie iar oamenii sunt tensionati la maxim nemaiavand bani de cazare si mancare. Majoritatea dorm pe unde apuca si mananca ce gasesc prin tomberoane.

Surprinzand asemanarea izbitoare cu stilul de turism practicat in zona lor, hotelierii si carciumarii din Vama Veche au intrezarit o oportunitate de profit si au blocat iesirile din localitate. Au sperat ca daca vor mari preturile, ca omologii greci, se vor imbogati instantaneu insa au omis un mic amanunt. 

Vamaiotii adevarati n-au nicio treaba cu patul din camera si cu masa plina de bucate, ci doar cu pet-ul si paharul. Aproape toti cei care vin in Vama isi petrec sejurul exact ca bietii turisti ramasi fara bani in insula greceasca. Asta le place la nebunie: sa doarma pe plaja si sa manance ce ramane de la altii, fara sa duca mana la portofel.
 

Comentarii
Vezi și