2000 de lei amendă pentru un chiştoc aruncat pe stradă!

Cazul i-a revoltat pe mitocani si , in egala masura, i-a bucurat pe cetatenii educati care doresc sa traiasca intr-un mediu civilizat. Culmea este ca evenimentul nu s-a intamplat in New York, Tokio sau Paris ci chiar aici, la noi, in Bucuresti. Iubita tanarului care a fost amendat cu 2000 lei pentru ca a aruncat un chistoc, ´´nu un car cu balegar´´, in zona Unirii, este revoltata de marimea pedepsei, ´´2000 de lei este cat salariul minim pe economie´´, si de faptul ca in locul unde s-a intamplat incidentul ´´era covor de chistoace pe jos´´.

E clar ca daca organele de ordine si-ar fi facut treaba cu seriozitate, si ar fi incasat cate 2000 de lei pentru fiecare din milioanele de chistoace, se strangeau bani pentru inca o catedrala si trei spitale. Asta nu inseamna ca , totusi, lucrurile nu incep sa se miste. O fi mare amenda dar daca e mica nu-i mai schimbi pe neciopliti in vecii vecilor. Asa s-au suparat si cetatenii tarilor in care se taie mana cu care s-a furat un simplu mar din piata, la fel s-au crucit si nordicii cand s-au bagat amenzi de circulatie proportionale cu valoarea masinii. La ei, una e sa treci pe rosu cu Loganul si altfel te arde la portofel cand o faci cu Panamera.

Stim, e dureros, dar foarte sanatos! Fara frica de ´´na-na´´, omul nu se corecteaza indiferent pe ce meleaguri traieste. Si in Franta se scuipau coji de semnite pe statui. Si la Viena se aruncau ambalaje de biscuiti in rondurile de flori. Dar la ei au aparut amenzile astea nasoale in urma cu cateva secole. D-aia, astazi, orasele lor arata ca scoase din cutie.

 
Comentarii
Vezi și