cocoștiri

Premierul Hidrant

În cele ce urmează, o să supăr din nou gospodinele fane Suleyman Magnificul, oleacă feministe, dar care nu crâcnesc în front, ca să nu le părăsească bărbatul, care aduce bani în casă. Dar şi pe domnii tăcuţi în viaţa reală, care prind glas pe facebook şi forumuri, când cineva îndrăzneşte să se ia de fetişul lor tăcut şi cu coamă blondă: Veorica.

Citeam undeva că Dăncilă vrea 100 de kilometri de autostradă gata în acest an, altfel zboară şeful CNAIR. Sau că Dăncilă va începe un proiect de importanţă capitală pentru România : trei spitale regionale. Sau că Dăncilă a sesizat Curtea Constituţională şi îl acuză pe Iohannis că sabotează transporturile, bla, bla.

Repet cu riscul de a mă auto-enerva: noi nu suntem proşti! Cel puţin ăştia care urmăresc Cocoştirile. Pentru cei care se uită la Antena 3, nu garantez. Să vă fie clar: Dăncilă nu a spus nimic, Dăncilă nu vrea kilometri, Dăncilă nu a sesizat nicio Curte Constituţională. Nu e ea, băi nene!
E ca şi cum am spune că smartphone-ul meu s-a decis să mă trezească în fiecare dimineaţă la 5, 30, ca să merg la radio. Scuze c-am comparat-o pe Veorica cu ceva care începe cu smart. Phone. Nu telefonul s-a autoprogramat. Nu Dăncilă a sesizat. Vorbit. Hotărât.

Într-adevăr, la televizoarele noastre, sau pe net, apare o doamnă între două vârste, exagerat machiată , îmbrăcată zilnic ca o naşă mare şi coafată şi la 3 noaptea. Această păpuşă cu faţa imobilă şi cu gramatica foarte mobilă este doar un simbol, nu un om viu.  Este simbolul incompetenţei crase, a analfabetismului şi pe-dinafarismului, caracteristici definitorii pentru jumate din populaţia rămasă în Româna. Această populaţie, nu popor, a avut şi zile mai bune. Pe când şcoala era obligatorie, şi dacă nu se prindea nimic de tine, că nu duceai, atunci puteai să faci o şcoală de meserii şi să ajungi sondor. V-o închipuiţi vreo clipă pe Dăncilă sondoriţă? Nu, pe bune  acum. Cu cască şi mânjită de petrol pe faţă? Nu. Dar profesoară la liceul industrial din Videle, timp de 12 ani? Nu. 

Credeţi vreo secundă, gândiţi-vă bine, că timp de 12 ani la liceul industrial din Videle doamna Veorica, fostă Rodica, s-a gândit să facă autostrăzi, să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la preşedinte sau să se fâţâie de mână prin Europa cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker¬?
Nu. Poate visa la o noapte de foc cu Jean Claude VanDamme, asta da. Acelaşi vis l-a avut şi Mircea Badea, dar mai pe bătaie.
Deci, ce voiam să vă rog: când mai citiţi ştiri cu Dăncilă care ,,a sesizat, a declarat şi a dat din cap privind sever,,, gândiţi-vă că fix acelaşi lucru l-ar fi putut face şi un hidrant, un cărucior gol de supermarket sau statuia lui Kogălniceanu de pe bulevardsul Elisabeta.

A, că în câteva luni de când încasează salariul de prim-ministru al României, consultanţii săi au încărunţit încercând să-i explice diferenţa dintre Comisia Eurropeană şi Consiliul Europei, sau de ce e musai să te opreşti în faţa Gărzii de Onoare, să aştepţi salutul şi să nu te duci ca tuta după curcubeu, sau că e bine când te întreabă cineva despre un mesaj pentru victimele din Colectiv, să nu pleci sunând din talangă pe arătură, asta-i altceva. Consultanţii ăştia guvernamentali sunt şi ei plătiţi bine şi, în sfârşit, trebuie să-şi merite banii.
Dar, măi doamnelor vehemente şi domnilor orbiţi de funcţia de premier, madam Veorica Vasilica, fostă Rodica Vasilica, nu sesizează ea nicio Curte Constituţională, nu dă afară nu ştiu ce ministru că nu face autostrăzi şi, în general, uitaţi-vă la privirea ei fixă: nu ştie pe ce lume se află. Dă din cap şi fac pariu, ah dacă aş putea să dovedesc gândurile cuiva, fac pariu că se gândeşte la viitoarea vizită la coafeză şi dacă ,, ok, ok,, e suficient să-i mai zică lui Juncker când o întreabă ceva şi translatoarea nu e atentă.
Şi totuşi cred că un hidrant înţelegea mai mult. Deşi îi suna la fel apa-n cap.

Comentarii