Mircea Dinescu, mărturii sfâşietoare din tenebrele Revoluţiei!

In fiecare decembrie a ultimilor 30 de ani, printre carnati, sarmale si sprituri crestinesti, sarbatorim si amintirea evenimentelor din 1989, botezata in istorie cu numele de Revolutia Anti-Comunista.
Inca nu s-a aflat tot adevarul despre cum au decurs faptele in acele zile de entuziasm si confuzie, bucurie si sacrificiu, insa se stiu, de atunci, diversele motive pentru care romanii au iesit in strada. Unii vroiau sa gaseasca tigari Kent la tutungerie, altii doreau blugi ´´originali´´ si ieftini, carne, casetofoane si, cei avizati, visau la libertatea de a circula si vorbi fara oprelisti.
Poetul Mircea Dinescu a devenit cunoscut intregului popor dupa ce a jucat un rol extrem de vizibil alaturi de Ion Caramitru, Ion Iliescu si alti revolutionari. Intr-un moment de liniste, Dinescu a marturisit adevaratul motiv al implicarii sale in daramarea regimului Ceausescu.´´Doream, pentru mine si familia mea, sa pot cumpara, la liber, portocale. Eu am fost copil sarac, de proletar, si-n Slobozia natala am crescut fara curent electric iar ca delicatese rontaiam doar corcoduse si dude. Cand am vazut prima data portocale, eram deja la Bucuresti, am fost convins ca sunt becuri pentru iluminat si am incercat sa vad pe unde se baga bateriile ca sa le sting. Dupa ce am aflat ca sunt de mancat, ducandu-le la gura, am ramas perplex de la mirosul si gustul lor de nedescris. Ei bine, pentru aceste minunate fructe am iesit eu la Revolutie si de atunci nu-mi lipsesc din casa niciodata´´, a povestit, cu lacrimi in ochi, marele poet.
Ca o dovada a sinceritatii sale, orice telespectator al emisiunii tv in care  Dinescu gateste, are ocazia sa vada ca foloseste portocalele in orice preparat, de la sarmale si jumari, pana la oua-ochiuri si scovergi.
 

Comentarii