cocoștiri

Kilovaca

Să-mi aduceţi aminte, vă rog, să scot din priză de Revelion, la 12 noaptea, luminiţele de la pomul de Crăciun şi steluţa de la geam, că de la 1 ianuarie se scumpeşte curentul. Mâine anul se înnoieşte, kilowatul se scumpeşte, ia mai econimisiţi măi flăcăi, nu-i îmbogăţiţi pe derbedei, he, hei.

Nu rimează da ce mai rimează î ţara asta? Nici măcar pe Irina Rimes n-o cheamă Rimes , ci Râmeş. Nimic nu-i ceea ce pare.
De exemplu eu par nemulţumit. Dar nu sunt. Sunt chiar mulţumit c-o să avem la factura de electricitate dar cu 3 5 lei mai mult. Păi dacă ANRE, Autoritatea Antinaţională cdeScumpire Încontinuuă a Energeiei , în cârdăşie cu reţelele băbăieţilor deştepţi de distribuţe a energiei  voiau să ne dubleze factura?

Că nimic nu-i oprea. Practic nimeni nu reglementează autoritatea de Reglementare şi toatălumea din domeniu suge de la ţâţa Electrica.  Probabil de-aia îmi şi pâlpâie tensiunea, ca o lumânare peste care bate vântul, în plin Bucureşti. Că cineva trage cu putere din ţâţa Electrica.

De fapt e ditamai ugerul, ştim deja, dar din păcate e murdar, plin de rugină, tremură săracul: 210-207-230, numai 220 nu nimereşte. Zici că Electrica s-a vorbit cu pungaşii ăştia care vând chinezisme electrocasnice cu durată mică de viaţă, care crapă la 30 de secunde după ce expiră garanţia.

Electrica trage de uger, iar bandţii ăştia consumerişti deja s-au apucat, la capătul celălalt, să felieze vita clientului. Iar pe boii de la carul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, împreună cu creatura neidentificată de Avocat al Poporului, îi doare-n copite de ce i se întâmplă contribuabilului.

E o întrebare simplă, pe care nu şi-o pune marea masă electorală care sprijină până-n pânzele albe regimul PSD Partidul Scumpirilor Demente. De ce, fratele meu, se scumpeşte curentul, dacă serviciile oferite sunt din ce în ce mai proaste. Ca să fac o paralelă nefericită, e ca şi cum clientul merge la domnişoara bătrînă Electrica, îi dă banii înainte, dar de la lună la lună paraşuta e din ce în ce mai nasoală. Sau urâtă, ca să fim radiofonici. Naşpetei îi cade părul în smocuri, de pe stâlpi, îi bubuie erupţiile din transformatoare , ba şi îi mai şi filează o lampă.
Dar, cu tupeul binecunoscut al exclusivităţii pe trotuarul cartierului, îi cere clientului bani în plus. Pentru ce, hoaşcă? Pentru un scurt? Circuit?

Dar să nu ne încingem, precum prizele prin casă, şi să ne bucurăm de cadoul de An Nou. Alţi bani, altă mică distracţie pe factura de la Electricitate. Aştept cu interes să apară concurenţa şi pe strada mea. Să poţi negocia tarifele. Bref, am încheiat comparaţia dinainte, da? Tarifele la contoar.

Deşi, nu ştiu de ce, am impresia că ăştia o să fie şi ei în cârdăşie, o falsă concurenţă, între doi fraţi viţei graşi şi deştepţi. S-a mai văzut şi la telefonie şi, de curând, chiar la RCA.
Tare aş vrea să prind vremea când o să înflorească peste tot, panourile fotovoltaice, sau poate inventează careva extragerea curentului din aerul înconjurător.  Să ne decuplăm, in corpore, de la jugul opresorilor electrici. Ăştia care iau forţa apelor noastre şi ne-o revând sub formă de plic cu factură.

Deşi am impresia că hoţii de la Electrica sunt în stare să ne vândă şi saci de plastic cu aer, din care să extragem curentul.  Vă ţin la curent!

Comentarii