Austriecii ne iau şi brazii de Crăciun

Legislatia din UE prevede sanctiuni dure pentru cei care exploateaza lemnul ilegal dar si daca comercializeaza produse din lemn a carui provenienta nu poate fi probata ca fiind legala.

Firma austriaca Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator de lemn din Romania, a avut in ultimii ani numeroase probleme legate de provenienta lemnului folosit.

Pentru ca de ceva timp nu mai reuseau sa vanda in vest nici macar linguri de lemn si cutii de sah, anul aceasta austriecii au demarat o vasta campanie prin care isi achizitioneaza lemnul din casele oamenilor.

Ei vor sa preia totii brazii de Craciun scosi din uz dupa sarbatori. Ca totul sa fie transparent si legal, firma a infiintat cateva echipe de lucratori specializati in despodobirea brazilor. Operatiunea se face contra-cost, cu factura, si se desfasoara pe fondul muzical al indragitei melodii ´´Impodobeste îââ, mama, bradul!´´, cantata invers, de Fuego si Irina Loghin. In paralel va fi initiat si ´´programul rabla´´ prin care cetatenii pot renunta la globurile care nu le mai plac, primind la schimb bani sau produse de profil din ultima generatie.

 

Comentarii