Şoc şi groază! Dăncilă i-a făcut cadou premierului Emiratelor Arabe o caserolă cu mici de porc de la ferma lui Dragnea!

Viorica Dăncilă continuă să stârnească rumoare prin gafele pe care le face în timpul delegaţiilor oficiale. Cea mai recentă are legătură cu tradiţionalul schimb de cadouri dintre demnitarii a două state care îşi consolidează, protocolar, relaţiile economice şi diplomatice.

Fixată pe daruri tradiţionale româneşti, în Dubai Dăncilă a comis o nepoliteţe impardonabilă. oferindu-i lui Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, conducător al Emiratului Dubai, nici mai mult nici mai puţin decât una bucată caserolă cu mici de porc fabricaţi la ferma teleormăneană Salcia, controlată de Liviu Dragnea.

Reacţia premierului din Emirate faţă de crasa incultură a omologului său român nu a scăpat fotografilor prezenţi la eveniment, desgustul imortalizat fotografic făcând înconjurul agenţiilor de presă. În mod tradiţional, este de notorietate pentru toată lumea, mai puţin pentru Viorica Dăncilă, faptul că musulmanii nu consumă carne de porc, Islamul interzicând acest lucru pe motivul lipsei de curăţenie a animalului.

Ca şi cum acest lucru nu ar fi fost suficient, situaţia României infestate de pestă porcină a ajuns în ultimele luni să fie cunoscută pe întreg mapamondul, ieri  Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală anunţând, de asemenea, ANSVSA că în comuna Slobozia Mândră, din Teleorman, a fost confirmat un caz de pestă porcină. În linie dreaptă, între Slobozia Mândră şi comuna Salcia sunt 19 kilometri, în comuna Salcia funcţionând şi ferma de porci a lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Comentarii