Scandal în Coaliţie! Codrin Ştefănescu: ”Să n-aibă ungurii impresia că ei au fost primii homosexuali în Ardeal!”

Un scandal monstru, presărat cu gafe monumentale, tinde în acest moment să scindeze definitiv coaliţia de guvernare. După Referendumul eşuat, susţinut de PSD, intrarea în linie dreaptă către forma finală, ce urmează să fie supusă aprobării, a proiectului de lege privind parteneriatul civil a stârnit replici dure între social - democraţi şi reprezentanţii UDMR. Faptul că liderul maghiar Kelemen Hunor a pledat pentru urgentarea alinierii la legislaţia europeană prin aprobarea partnereiatului civil l-a iritat peste măsură pe Codrin Ştefănescu, portavocea PSD care, încercând să-l contreze spiritual pe şeful UDMR, a sfârşit prin a gafa impardonabil.

”Eu ştiu reţeta colegilor din UDMR. Domnul Hunor încearcă să ne parteneriem mai întâi aşa, civil prin Europa, ca după aia, cine ştie?, să zică că ungurii au fost primii homosexuali în Ardeal. Să n-aibe impresia asta, domnul Hunor, şi să ne mai lase cu pretenţiile de autonomie!..” a ripostat Codrin Ştefănescu, în cadrul unui comentariu pe pagina de Facebook, şters la câteva ore după postare.

Codrin Ştefănescu neagă postarea, şi o pune pe seama zvonerilor Statului Paralel, interesaţi de discreditarea Partidului Social Democrat şi de dinamitarea Coaliţiei însă, pe holurile UDMR, sunt elaborate la această oră replici pe măsura presupusei luări de poziţie.

Legea care permite parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex ar putea fi adoptată într-o săptănână atât timp cât proiectul său este deja la Comisia Juridică. Ea va reglementa şi viaţa familială pentru persoanele de acelaşi sex, fără a le oferi, însă, acestora, posibilitatea de a se căsători ori de a adopta copii.

Legea va acorda partenerilor dreptul la decizii comune în viaţa de cuplu, dreptul la protecţia vieţii private şi a vieţii de cuplu, obigaţia de a-şi acorda asistenţă reciprocă, şi îngrijire şi asistenţă în caz de boală şi drepturi egale procedurale şi statut în toate instanţele şi procedurile administrative precum cuplurile căsătorite”, spun experţii societăţii civile. În ceea ce priveşte materia moştenirii sau a pensiei de urmaş, partenerul supravieţuitor este asimilat soţului supravieţuitor având aceleaşi drepturi cu acesta. 

 
Comentarii