Românii vor pleca şi din puşcării, nu numai din ţară

PSD-ALDE a trecut de Senat un proiect de lege prin care este permisa inchisoarea la domiciliu pentru persoanele condamnate la maximum cinci ani dar si pentru femeile insarcinate sau care au minori in intretinere care au primit pedepse de pana la zece ani.

Practic, putem spune ca, daca ar fi trait in zilele noastre, i-am mai fi gasit prin parnai doar pe Hitler, Stalin si pe Ceausescu, singurii pamanteni cu pedepse mai mari decat cele stipulate in proiectul propus, fara niciun interes, de Livache & Co.

Cu riscul sa avem si in acest caz plangeri la CEDO din partea unor condamnati nemultumiti de conditiile improrii de detentie, pe motiv ca au locuinte mici si urate, trebuie sa vedem si partea plina a paharului.  In sfarsit Romania se va numara printre tarile cu adevarat civilizate.Din pacate ne vom regasi doar in topul facut in secolul 21 Inainte de Hristos, nu in cel al anului 20-18, vorba unei celebre interprete de muzica populista. Numai in preistorie, cand omul traia dupa aceeasi lege a junglei ca si celelalte animale, era normal sa furi, sa ucizi sau sa dai la buci fara consimtamantul colegei de haita. Atunci, violul era incadrat la perpetuarea speciei iar ciordeala si omorul erau simple activitati cotidiene menite sa asigure supravietuirea. 

Poate nici n-ar fi cel mai daunator modelul asta de justitie bio, ca in mijlocul naturii.Doar ca ar cam trebui sa respectam si celelate reguli de convietuire ale confratilor nostri necuvantatori.Sa ne limitam la un singur adapost, nu la zece vile, sa mergem pe picioarele noastre , nu cu sapte jeep-uri si sa prindem peste cat sa ne potolim foamea, nu sa luam toata Belina. 
 

Comentarii