În România nu e bine nici pacient, nici medic

Tanarul si bravul doctor Eugen Tieranu, cel care l-a salvat pe Florin Busuioc la Spitalul de Urgente Craiova, mai are cateva luni de rezidentiat dupa care va fi avansat la gradul de somer. Cererea depusa de acesta in vederea angajarii la spitalul mentionat i-a fost respinsa pe motiv ca scoaterea la concurs a posturilor se tergiverseaza de ceva timp. In conditiile in care ne plangem toata ziua ca n-avem doctori suficienti, ce explicatie se poate gasi la o asa brambureala?

Oare se prefera sa fie blocate posturile pana termina facultatea fetita lu´ baronu´ cutare sau baietelul lu´ senatoru´ cutarica? Sau se merge cu tupeu pe stilul clasic, traditional, neaos romanesc:cine sare mai bine la cap, are sansa sa salvaze vieti pana la moarte?

Dar poate e mai bine sa ne plece absolut toti medicii din tara ( nu doar cateva zeci de mii) ca noi, romanii, suntem un neam de specimene sanatoase, de la tara, nu ca aia facuti in eprubeta. Suntem niste oameni atat de ai dracului incat pe noi ne poate lovi doar boala puscariei. De aceea nici nu trebuie sa insistam prea mult pe problemele minore din Sistemul medical, pana nu schimbam totul in Justitie. Acolo e adevarata suferinta care ne mananca zilele.

 

Comentarii