Florin Iordache: Fluture pe lampă sau muscă pe rahat?

Cat timp lucra ca inginer la industria locala Caracal, era un anonim, fara sare si piper, ca mai toti cetatenii obisnuiti. Isi pastrase porecla din copilarie: Fluture. Doar prietenii apropiati si rudele il apelau Fluturici. Daca ar fi ramas in sectia din micuta întreprindere ce-i asigura painea si parizerul de zi cu zi, n-ar fi observat nimeni ca Fluture vorbeste agramat, e incompetent si las. Se pierdea usor printre muncitorii cu care era adesea confundat.

Dorinta imensa de parvenire i-a dat puteri miraculoase bietei vietati provinciale, impingand-o din pozitia de ingineras anost in cea de sluga pesedista. Minunea numarul 7 din Caracal este ca Tribunalul se afla pe strada Libertatii. Visul de argint al Fluturelui cazut din caruta cu genii a fost sa-si rasplateasca stapanii din partid iar pentru asta a facut tot posibilul sa aplice minunea din orasul natal:  a mutilat Justitia pana cand a mutat toti infractorii pe Bulevardul Libertatii.

Cine nu-l cunoaste si l-a vazut dand muie cu degetul in Parlamentul Romaniei, ar crede ca Florin Iordache e si-n particular vreun leu sangeros, o fiara salbatica. Va speriati degeaba. Florin Iordache e doar o musca de rahat chiar daca a fost strigat toata viata Fluture.

Comentarii