Dăncilă a gafat şi în Turcia: ”Respect pentru Kemal Tataturc, părintele Republicii Turcia!”

Aflată într-o escapadă în Turcia, unde a discutat cu şeful statului, Recep Tayyip Erdogan, şi cu preşedintele Uniunii camerelor de comerţ, industrie şi a burselor din Turcia, Rifat Hisarciklioglu, despre colaborarea politică şi comercială a celor două state, premierul Viorica Dăncilă nu a ratat ocazia de a mai gafa încă o dată decisiv, pentru a nu-şi dezminţi renumele european. 

Astfel, în debutul vizitei sale oficiale, Dăncilă a depus o coroană la Mausoleul dedicat preşedintelui fondator al Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk. Dancilă a semnat şi în cartea oaspeţilor, după ce anterior a scris, cu mână nesigură şi cu o generoasă lipsă de cultură generală un mesaj in limba engleză. În menţiunea Vioricăi Dăncilă, după cum se vede şi din fotografia de mai sus, Ataturk a devenit scurt ”Tataturc”, probabil în baza unui exerciţiu propriu de logică potrivit căruia pe părintele statului turc modern şi prieten nu putea să-l cheme Mamaturc, că doar nu aveau turcii, în anii '20, legiferat parteneriatul civil pentru persoane de acelaşi sex.

Oroarea a fost rapid îndreptată, la final de ceremonie, cu pastă corectoare în Cartea de Onoare a Mausoleului, însă gafa nu a scăpat celor prezenţi la eveniment, imaginea cu textul iniţial fiind masiv distribuită pe reţelele de socializare.

Comentarii