Codul Roşu şi Poliţia nu îl sperie: Radu Mazăre s-a întors în ţară şi îşi face de cap pe Autostrada Soarelui!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de precipitaţii, mai ales sub formă de ninsori, viscol şi polei, valabilă în întreaga ţară, până mâine la orele prânzului. Acest fapt, împreună cu mandatul de urmărire naţională şi internaţională emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, par să nu îl sperie, totuşi, pe fostul primar şi lider PSD Radu Mazăre, a cărui prezenţă a fost semnalată în aceste zile în zona municipiului Constanţa.

Conform camerelor de supraveghere, radarelor fixe de pe A2 şi mai multor conducători auto ce-au tranzitat azi Autostrada Soarelui, un pasionat al sporturilor extreme ce semăna izbitor cu fostul primar al Constanţei a fost semnalat azi, deplasându-se în trafic pe A2 cu o placă de wind surfing.

Mazăre ar fi fost surprins dându-se cu placa pe autostradă, cu o viteză medie de 150 kilometri la oră, fără semnalizare, anvelope de iarnă şi ştergătoare de parbriz omologate. De asemenea, unii participanţi la trafic au povestit cum Radu Mazăre a tăiat de câteva ori calea unui TIR cu numere de Moldova, provocând la final răsturnarea vehiculului şi blocarea carosabilului.

În ipoteza în care va fi confirmat, gestul lui Mazăre va fi considerat, cu siguranţă, o aroganţă şi o sfidare la adresa autorităţilor. Dat în urmărire naţională şi internaţională, prin mandat emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Mazăre a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar la finele anului trecut.
 
DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil era judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Pe 30 decembrie 2017, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. 
Comentarii