ANAF-ul va verifica registrele Stării Civile - un divorţ e egal cu două potenţiale nunţi numai bune de impozitat!

E oficial, din acest an reprezentanţii ANAF au primit liber pentru a verifica, atunci când consideră necesar, registrul de stare civilă al oricărei unităţi administrativ teritoriale din România. Dispoziţia are legătură cu celebra şi recenta iniţiativă a Fiscului de a trimit tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare, într-un formular, ce relaţii economice au avut, în contextul căsătoriei civile şi religioase, cu PFAuri, firme şi alte structuri care le-au furnizat servicii cu specific nupţial. 

Astfel, pentru a-şi închega o bază de date cu viitori destinatari ai adreselor în cauză, inspectorii ANAF se vor putea deplasa şi la oficiile de stare civilă, periodic, funcţionarii din Primării având obligaţia să le aducă la cunoştinţă situaţia divorţurilor în baza unui motiv aiuritor: un divorţ oficializat este egal cu două potenţiale nunţi viitoare, numai bune de impozitat.

Cel mai sonor caz din trecutul apropiat, de vedete care au simţit pe pielea lor consecinţele normativelor ANAF, este cel al fostei familii Brigitte şi Ilie Năstase. Divorţaţi pe 26 septembrie, doar o zi mai târziu cei doi au primit câte o adresă de la Fisc în care oficialii ANAF îşi prezentau regretele pentru evenimentul deloc fericit prin care au trecut, amintindu-le, în acelaşi timp, să nu uite, în eventualitatea că se vor recăsători, de obligativitatea depunerii formularelor prin care să-şi declare viitoarele cheltuieli nupţiale.

Comentarii