30 de copii din Caracal alergaţi de jandarmi pentru că purtau veste galbene la un concurs de biciclete!

Ministrul de Interne a convocat de urgenţă şefii Jandarmeriei după un incident petrecut azi în Caracal. În timp ce participau la un concurs de biciclete, 30 de copii au fost fugăriţi de jandarmi, aceştia confundându-i pe micii competitori cu temuţii purtători ai vestelor galbene.

Incidentul a fost larg mediatizat în presa internaţională, jurnaliştii străini apreciind că, după acest episod, jandarmii români i-au întrecut în materie de nerozie pe colegii lor francezi, altfel lideri incontestabili, în plan mondial, în materie de incompetenţă. 

Agresarea micilor biciclişti este al doilea eveniment scandalos iscat de psihoza creată în rândul jandarmilor de zvonul potrivit căruia protestatarii francezi îmbrăcaţi în veste galbene vor împânzi Europa în zilele următoare. Ieri, două echipaje de poliţişti rutieri din Vaslui au fost snopite în bătaie de colegii lor de la Jandarmerie, tot din cauza faptului că purtau, în timpul serviciului, echipament reflectorizant de culoare galbenă.

Ministrul de Interne a declarat faptul că va fi formată o comisie de anchetă ce va cerceta dacă micii biciclişti participau la o întrunire autorizată, dacă au scandat cumva sloganuri anti guvernare şi anti Jandarmerie şi dacă nu cumva părinţii lorvor participa la protestele de masă din Piaţa Victoriei. Cercetările vor include şi intervievarea, spune ministrul de interne, a celor 6 jandarmi din Caracal internaţi în spital după incidentul în cauză, cu probleme grave cum ar fi cârcei, febră musculară şi insuficienţă respiratorie ca urmare a suprasolicitării în regim de alergare.

Comentarii