Politichia de mărgăritar

Procurorii fug de ziarişti. De ce nu fug şi de pensiile speciale? - VIDEO

Romania a ajuns o tara in care impostorii sunt, cu siguranta, mai multi decat oamenii onesti, corecti si calificati in meseria lor. De ani de zile ne povestim unul altuia cum ne-a lasat balta faiantarul dupa ce a incasat avansul, cum nu mai raspunde la telefon instalatorul care  ne-a umplut casa de tevi, coturi si garnituri, cum inca ne doare rau maseaua despre care dom´ stomatolog ne-a asigurat ca este reparata si poti ´´sparge oase cu ea´´.

Efectul diplomelor false si al angajarilor pe pile, fara nicio examinare si testare a cunostiintelor, se simte in toate domeniile de activitate. De la muncitorul necalificat, angajat ´´ cu ziua´´ sa-ti sape un sant si pana la cei cu zeci de titluri si functii pompoase trecute pe cartea de vizita, impostura si sarlatania sunt calitatile care-i unesc pe toti intr-un mare stat paralel cu bunul simt si competenta.

Dupa procurorul caracalean care fugea de manca pamantul la iesirea din DIICOT, astazi l-am putut observa, lovit de aceeasi vitejie, pe omologul lui care se ocupa de sinistrul caz al fetitei din Gura Sutii si care, la vederea jurnalistilor, a tulit-o stiind ca pentru zecile de mii incasate lunar ar trebui, totusi, sa dea putin si din gura.

Fara a gasi alta explicatie pentru fuga de responsabilitate in afara de incompetenta crasa si nesimtire fara margini, ne intrebam si noi ca prostii: de postasul care va aduce salariile si pensiile alea de mii de euro, fugiti la fel de tare ca de intrebarile incomode ale jurnalistilor, stimati magistrati?

Comentarii