Gestul aşteptat de o întreagă Românie: Viorica Dăncilă îşi dă demisia!

Miercuri, într-o întâlnire la Vila Lac, premierul Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor PSD că va demisiona din fruntea Guvernului!
 
Renunţarea actualului premier la funcţia pe care o deţine ar avea loc în cazul în care nu va câştiga şefia partidului la Congresul de sâmbătă, susţin surse participante la discuţie.
 
Demisia Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria ar echivala cu pierderea puterii pentru PSD, un scenariu sumbru în partid. Practic, guvernarea o transformă pe Dăncilă în favorită la congres.
 
„Dăncilă a spus foarte clar că va candida cu mandatul pe masă. Câştigă, mergem mai departe. Pierde, demisionează, pentru că nu putem avea din nou un şef la Guvern, iar alt şef la partid, aluzie la Liviu Dragnea. Acesta este mesajul pentru toţi delegaţii care vor vota la Congres. Discursul său e foarte hotărât în ultima perioadă“, susţin surse politice pentru din PSD. 
 
La întâlnirea de la Vila Lac, organizată în comun cu partenerii de la ALDE, au participat liderii senatorilor şi deputaţilor PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor.

 

Comentarii